Nonstop Defence - Nonstop för din tjänstehund

Non-stop Defense etablerades 2021 för att förse den norska försvarsmakten med hundutrustning och arktiska kläder. Det har sitt ursprung i Non-stop dogwear, ett företag som utvecklar, producerar och säljer utrustning för aktiva hundar och människor över hela världen. Det började med ett telefonsamtal från hundföraren Per Kristian Bruun till Non-stop dogwear. Han använde redan några av Non-stop dogwears produkter på fritiden med sina jakthundar.
 

Du hittar produkter från Nonstop Defense här 


Per Kristian Bruun säger, "Jag visste att de gjorde ergonomisk och funktionell hundutrustning av enastående kvalitet. När det norska försvaret behövde hundtäcken, hörde jag mig för om Non-stop dogwear kunde ta fram en specialutgåva för oss. Jag blev imponerad av positiviteten jag möttes av, och viljan att anpassa befintliga produkter till våra behov.” Samarbetet utvecklades därifrån. Snart ingick ett brett utbud av hundutrustning och även arktiska kläder för människor. Idag levererar Non-stop defense hundutrustning och arktiska kläder till professionella kunder i flera länder. Nonstop har mer än 10 års erfarenhet av att utveckla hundutrustning och extrema arktiska kläder. Funktionalitet, kvalitet och rörelsefrihet är nyckeln i allt de gör. Sedan 2009 har ett kreativt och dedikerat team omsatt idéer till verklighet från huvudkontoret i Brøttum, Norge. Inget lämnas åt slumpen när man utvecklar framtidens utrustning. Produktutvecklingen är kontinuerlig. För Nonstop är en produkt aldrig färdig. Det finns alltid utrymme för förbättringar och innovation. Därför det nära samarbetet de har med professionella kunder mycket viktigt. Du vet bäst vad dina behov är, och tillsammans kan vi med Nonstop utveckla bästa möjliga utrustning - kontakta oss gärna om du har idéer på utrustning.

Vad har tjänstehundhundförare gemensamt med slädhundar och mushers?

Hundförare litar på sin utrustning. Under arktiska förhållanden kan deras utrustning betyda skillnaden mellan liv och död. Som hundförare och äventyrare har grundarna av Non-stop dogwear och Non-stop Defense förstahandserfarenhet av vikten av funktionell, ergonomisk och hållbar utrustning. En sele som skaver begränsar hunden, en sele som går sönder i en snöstorm är inte ett alternativ när föraren är milsvida från civilisationen i minusgrader. Detsamma gäller kläder.

En av anledningarna till Nonstop Defense samarbete med armén, polisen och brukshundar har varit framgångsrikt, är att du har samma behov som hundförare. Du arbetar under samma väderförhållanden. Du måste kunna röra dig fritt. Du behöver skydd mot kylan när du ligger eller står stilla samtidigt som du har möjlighet att justera temperaturen när du plötsligt är i rörelse. Utrustningen måste vara tålig för att klara den tuffa användningen du utsätter den för, och utrustad med de funktionella funktioner du behöver – varken mer eller mindre. Oavsett arbetet fungerar en hund och dess förare som ett team. Din hund är en viktig resurs, och förtjänar att behandlas som en sådan genom att ha den bästa tillgängliga utrustningen för att utföra sitt jobb.
 
 
 

Människorna bakom företaget

Non-stop dogwear grundades 2009 av Tonje Wahl Evensen, Kristoffer Grøtan Olsen, Fredrik Skjøldt och Sebastian Plur Nilssen. Tillsammans med Per Kristian Bruun bestämde de sig för att specialisera sig på utrustning även för brukshundar. 
 
Per Kristian Bruun, som numera är VD för Non-stop Defense, kommer från en 15-årig karriär som hundförare i det norska försvaret.

Per Kristian Bruun säger: ”Som hundförare har du ett stort ansvar för din hund men också för dina kollegor. Deras liv beror på beslut fattade av dig och din hund. Det är därför det är viktigt att du gör det som behövs för att prestera på topp. Min passion är att maximera resursen som en hund är genom att förbereda den väl, och använda rätt utrustning vid rätt tidpunkt.
 
En vältränad och välutrustad hund har en enorm kapacitet. En hund i gott fysiskt tillstånd kommer att kunna söka under en längre tid, och genom att göra något så enkelt som att ta på sig hundskor kan din hund vara operativ i ett mycket bredare spektrum av temperaturer och ytor.”