LOF Defence Systems

Grundaren av LOF Defence Systems, Darren Schulte, var nära att få gå om ”9th grade” i skolan. För att höja sitt betyg, och kunna bli uppflyttad, fick han i uppdrag av en av sina lärare att skapa ett vetenskapligt projekt. Darren skapade en skyddsväst av gamla ryggsäckar. Projektet tog honom hela vägen till Kanadas nationella vetenskapsmässa där han träffade personal från Kanadas militär. De var imponerade av Darrens projekt och föreslog att han skulle försöka skapa bättre kroppsskydd.

 De följande åren i ”High School”, deltog han i flera projekt och mässor. Han vann design och ingenjörspris, och hans arbete med olika typer av kroppsskydd och ballistik gjorde att han senare började att arbeta för ”Canadian National Research Council”.

LOF Defence Systems grundades 2016 och har sitt säte i Edmonton, Canada. Det är ett fullt utvecklat företag som arbetar med extremt hög kvalitet, vilket har lett till att de på kort tid har etablerat samarbeten med ett flertal polisstyrkor, Special Operations Command (SOCOM), Special Weapons and Tactics-enheter (SWAT), samt ett flertal andra militära enheter över hela världen.

LOF rådgör med, och testar sina produkter med olika aktiva operatörer, polis och militär personal, för att skapa utrustning som löser problem för användaren under verkliga förhållanden. Målet är att skydda de som står i ”Line Of Fire” (därav LOF) med överlägsen skyddsutrustning som ökar säkerhet, rörlighet, komfort och prestanda – samtidigt som utrustningen ska vara beständig, hållbar och modulär.

LOF Defence Systems tillverkar all utrustning på beställning. Därför är ledtiderna långa, ambitionen är för närvarande att kunna skicka beställda produkter från fabrik inom 90 dagar. De arbetar kontinuerligt med att öka hastigheten i sina processer samt hålla vissa produkter i lager. Vi räknar med att leveranstiderna kommer att bli snabbare i framtiden.

Se filmen längst ner på sidan som visar hur tekniskt avancerad och kvalitetssäkrad LOFs produktion är. Här görs en del till ett kroppsskydd för människor, tillverkningen av StreetFighter och andra produkter till hund tillverkas på samma sätt - med samma höga precision.

Se filmen som berättar historian om hur och varför StreetFighter kom till!
(Vi är medvetna om att det förekommer sekvenser där hundar är utrustade med sk "e-collar" i filmen. Working K9 Scandinavia förespråkar enbart positiva metoder i hundträning, och uppmuntrar inte på något sätt användandet av "e-collars". Värt att notera är att dessa halsband ofta används som inkallning på polishundar och attackhundar i militära förband i andra länder. Detta då fjärrkontrollen har lång räckvidd, och det kan i många fall vara det enda sättet att återkalla en hund som jagar en misstänkt och som hundföraren tappat kontakten med, eller om hunden under jakt/inbrytning befinner sig inne i en byggnad och hundföraren utanför. Fjärrkontrollen används även för att kalla in hundar tyst, och med minimal risk för att röja sig. Halsbanden används i tjänst således sällan till dressyr/bestraffning, och är inställda på antingen vibration eller så låg effekt som möjligt.)

Produkterna från LOF Defence System som du ser i denna film är bl.a.