Modern Icon

Modern Icon är dedikerade till att tillhandahålla utrustning för tjänstehundar av mycket hög kvalitet, till militär, polis, säkerhetsföretag. Mycket av det som används till hundtjänst, är också säker, stark och slittålig hundutrustning för ”outdoors” och friluftsliv. Du kan lita på att oavsett om du behöver en hundsele, ett halsband eller ett koppel – så är produkten noggrant och grundligt konstruerad och tillverkad.

Det började med att grundaren av företaget konstruerade en revolutionerande vapenrem hemma vid matbordet. Med sina erfarenheter från militär och polis, kände han att det fanns ett behov av en bättre lösning än den som fanns tillgänglig vid tillfället. Han såg även hur en hundförare från sin pluton slängde ett koppel, och tänkte att kunde han göra en bättre vapenrem – så kunde han göra ett bättre koppel…

Ryktet och efterfrågan spred sig, och innovationerna fortsatte.

Idag arbetar man kontinuerligt med tester och återkoppling från hundförare, tillverkningen sker med de bästa maskinerna som finns. Det är företagets förhoppning, att de som använder deras produkter upplever och känner kvalitet, excellens och uthållighet – värden som förknippas med en ”Modern Icon”.