Om oss

Anledningen till att Working K9 Scandinavia grundades, var att vi upplevde att det saknades en aktör som fokuserade exklusivt på hundtjänst & träning där enbart genuina kvalitetsprodukter erbjuds. Vi har själva upplevt och insett fördelarna med riktiga hundselar avsedda för tjänst, samt vilken skillnad bra koppel/lina gör, då det är något som hålls i händerna i timmar under vissa pass. Med bra utrustning blir helt enkelt allt roligare och enklare - det är en uppfattning som vi vet att vi delar med många hundförare där ute.

Som hundförare hade det även länge funderats på varför den utrustning som tilldelas hundförare, oavsett tjänstegren, ofta lämnar en hel del att önska. Vi tycker att alla hundar ska ha så bra utrustning som möjligt, och i de fall det krävs, skyddsutrustning. En tjänstehund inom polisen eller väktarbolagen bör ha skydd mot slag, stick- och handeldvapen i vår mening. Idag finns det även mycket bra hjälmar för hundar, vilket kan vara livsavgörande vid kraveller eller liknande. Hjälmarna går att utrusta med aktiva hörselskydd eller radio för kommunikation och styrning av hunden. Även kameror har gjort entré i hundvärlden sedan några år tillbaka. Det finns kameror som monteras direkt på t.ex. en hjälm, eller kameror som monteras på hundens taktiska väst. Ditt behov styr vad som passer ert lösande av uppgift bäst.

Hundarna är tveklöst våra bästa och mest lojala vänner och kollegor, de förtjänar samma skydd mot olika typer av våld som vi människor. 

Vi brinner för alla hundar, och tycker att det är fantastiskt roligt med utrustning som gör deras och våra liv både bättre och säkrare.

Välkommen till oss - Tveka inte att höra av dig om du har frågor, synpunkter eller förslag!