Våra varumärken, del 2 - Recon K9

Våra varumärken, del 2 - Recon K9


Recon K9, är en av de absolut främsta leverantörerna av taktisk hundutrustning i världen. De levererar utrustning till hundar inom polis, olika myndigheter (t.ex. Secret Service och Homeland Security), militär (inklusive flera specialförband), säkerhetsföretag och SAR. All tillverkning sker i USA, huvudkontoret ligger i Charlotte, NC.

Grundaren av Recon K9, Jason Watson, började sin bana inom hundvärlden 2006 när han startade företaget Dublin Dog Co. Han drev det framgångsrikt och sålde det 2012 till The Remington Outdoor Co. Efter försäljningen av företaget arbetade han kvar som ansvarig för K9, med inriktning mot polis och militär.

2015 började Jason arbeta som konsult på Capewell Aerial Systems vilket ledde till att han började arbeta som anställd där under 2016. Recon K9 samarbetar idag med Capewell Aerial Systems, där t.ex. K9 Parachute Jump Bag är ett lysande exempel på vad de åstadkommer tillsammans.

Jason startade sedan Recon K9 2018, och fortsätter där kontinuerligt utveckling och specialisering av taktisk hundutrustning med fokus på polis, militär, säkerhetsföretag och SAR. Alla erfarenheter och idéer från tidigare, har här fått fullt utrymme att frodas. Det märks inte minst i de extremt kvalitativa selarna, men även i de olika specialprodukterna som tagits fram. Produkterna tas ofta fram genom önskemål från användare, skapande av prototyper och fälttester. Behövs specialiserade lösningar, så är Recon K9 snabba på att ta fram prototyper så att ni kan testa er fram till den absolut bästa lösningen för er. Detta gäller så klart alla typer av användare, från träning & tävling till SAR och Myndighetsutövning.

 Se reportaget nedan om Recon K9!

(Vi är medvetna om att det förekommer sekvenser där hundar är utrustade med sk "e-collar" i filmen. Working K9 Scandinavia förespråkar enbart positiva metoder i hundträning, och uppmuntrar inte på något sätt användandet av "e-collars". Värt att notera är att dessa halsband ofta används som inkallning på polishundar och attackhundar i militära förband i andra länder. Detta då fjärrkontrollen har lång räckvidd, och det kan i många fall vara det enda sättet att återkalla en hund som jagar en misstänkt och som hundföraren tappat kontakten med, eller om hunden under jakt/inbrytning befinner sig inne i en byggnad och hundföraren utanför. Fjärrkontrollen används även för att kalla in hundar tyst, och med minimal risk för att röja sig. Halsbanden används i tjänst således sällan till dressyr/bestraffning, och är inställda på antingen vibration eller så låg effekt som möjligt.)

Produkterna från Recon K9 som du ser i denna film är bl.a.