German Shepherd wearing Recon K9 harness running outdoors on rocky terrain, showcasing durability and functionality.

VÄra varumÀrken, del 2 - Recon K9


Recon K9, Àr en av de absolut frÀmsta leverantörerna av taktisk hundutrustning i vÀrlden. De levererar utrustning till hundar inom polis, olika myndigheter (t.ex. Secret Service och Homeland Security), militÀr (inklusive flera specialförband), sÀkerhetsföretag och SAR. All tillverkning sker i USA, huvudkontoret ligger i Charlotte, NC.

Grundaren av Recon K9, Jason Watson, började sin bana inom hundvÀrlden 2006 nÀr han startade företaget Dublin Dog Co. Han drev det framgÄngsrikt och sÄlde det 2012 till The Remington Outdoor Co. Efter försÀljningen av företaget arbetade han kvar som ansvarig för K9, med inriktning mot polis och militÀr.

2015 började Jason arbeta som konsult pÄ Capewell Aerial Systems vilket ledde till att han började arbeta som anstÀlld dÀr under 2016. Recon K9 samarbetar idag med Capewell Aerial Systems, dÀr t.ex. K9 Parachute Jump Bag Àr ett lysande exempel pÄ vad de Ästadkommer tillsammans.

Jason startade sedan Recon K9 2018, och fortsÀtter dÀr kontinuerligt utveckling och specialisering av taktisk hundutrustning med fokus pÄ polis, militÀr, sÀkerhetsföretag och SAR. Alla erfarenheter och idéer frÄn tidigare, har hÀr fÄtt fullt utrymme att frodas. Det mÀrks inte minst i de extremt kvalitativa selarna, men Àven i de olika specialprodukterna som tagits fram. Produkterna tas ofta fram genom önskemÄl frÄn anvÀndare, skapande av prototyper och fÀlttester. Behövs specialiserade lösningar, sÄ Àr Recon K9 snabba pÄ att ta fram prototyper sÄ att ni kan testa er fram till den absolut bÀsta lösningen för er. Detta gÀller sÄ klart alla typer av anvÀndare, frÄn trÀning & tÀvling till SAR och Myndighetsutövning.

 Se reportaget nedan om Recon K9!

(Vi Àr medvetna om att det förekommer sekvenser dÀr hundar Àr utrustade med sk "e-collar" i filmen. Working K9 Scandinavia föresprÄkar enbart positiva metoder i hundtrÀning, och uppmuntrar inte pÄ nÄgot sÀtt anvÀndandet av "e-collars". VÀrt att notera Àr att dessa halsband ofta anvÀnds som inkallning pÄ polishundar och attackhundar i militÀra förband i andra lÀnder. Detta dÄ fjÀrrkontrollen har lÄng rÀckvidd, och det kan i mÄnga fall vara det enda sÀttet att Äterkalla en hund som jagar en misstÀnkt och som hundföraren tappat kontakten med, eller om hunden under jakt/inbrytning befinner sig inne i en byggnad och hundföraren utanför. FjÀrrkontrollen anvÀnds Àven för att kalla in hundar tyst, och med minimal risk för att röja sig. Halsbanden anvÀnds i tjÀnst sÄledes sÀllan till dressyr/bestraffning, och Àr instÀllda pÄ antingen vibration eller sÄ lÄg effekt som möjligt.)

Produkterna frÄn Recon K9 som du ser i denna film Àr bl.a.

Â