Valhall K9 International


Valhall K9 International, är ett sk "Service Disabled Veteran Owned Small Business" som tillhandahåller främst tjänstehundar till militär, polis och säkerhetsföretag över hela världen. De tränar även hundar som huvudsakligen kommer att tävla med sina ägare.

De noggrant utvalda hundarna testas och utvärderas efter bl.a. hälsa, driv, temperament och mentalitet. Valhall K9's egna framtagna träning/utbildning av hundarna är ett av dom mest kompletta programmen som finns tillgängliga. Samtliga hundar är socialiserade, miljötränade, har god lydnad, kontrollerad aggression och kan söka i alla möjliga miljöer. Särskilt utvalda hundar fortsätter sedan sin utbildning, och kan t.ex. tränas i att bli luftlandsatta eller att klara av infiltrationer via vatten.

All träning sker med positiva metoder, det förekommer inga e-collars eller stackel i träningen. Träningen av hundarna strävar efter att skapa analyserande och problemlösande hundar. Målsättningen är att hundarna ska vara pålitliga tjänstehundar som är villiga och redo att klara av varje uppgift eller uppdrag.

Valhall K9 International tar även ansvar för de hundar som inte klarar av utbildningen. Dessa hundar tas hand om, och blir kvar hos företaget, och Valhall K9 ser till att de kommer till ett nytt hem. Hundarna skickas inte till sk "Dog Shelters" vilket tyvärr förekommer hos mindre seriösa företag.

Hundarna tränas och utbildas i Bayreuth, Tyskland och huvudkontoret ligger i Atlanta, GA.